Mat i barnehagen

Barna får to måltider i barnehagen, lunsj og ettermiddagsmat. Til lunsj serveres det varmmat 3-4 dager i uken og fredager blir det servert hjemmelagede rundstykker. Ettermiddagsmåltidet består av knekkebrød og frukt/grønnsaker.

Skal barna spise frokost i barnehagen må denne tas med hjemmefra. Frokostserveringen avsluttes 08.30.

Kirsten Uddu er vår kjøkkenmedarbeider og hun jobber fem timer hver dag. Kirsten henger opp ukesmenyer på hver fløy og her vil dere daglig få en oversikt over hvilke råvarer som er brukt i matserveringen.

Menyen legges også ut på "Mine sider".

SPØRSMÅL OM MAT I BARNEHAGEN

Noen ganger har barna spist noe annet en det som står på menyen.
Hvorfor skjer det ?

I perioder av året rammes barn og voksne av sykdom. Spesielt i influensasesongen og ved utbrudd av omgangssyke opplever vi at mange barn og voksne blir syke. Skulle det oppstå en situasjon med lite personale på jobb så velger vi å sette Kirsten inn som en del av personalet og endre menyen til brødmat. Hun kjenner barna og barnehagens rutiner godt. Av samme grunn kan dere oppleve at personalet fra storbarn er på småbarn og omvendt innimellom. Vi forsøker å unngå å sette inn Kirsten på fløyene, men i tilfeller hvor våre faste vikarer ikke har mulighet til å jobbe eller at vi trenger ytterliger personale på fløyene så vil det kunne skje.  I noen tilfeller skjer det også at vi av ulike årsaker ikke får de matvarene vi har bestilt og da må hun gjøre endringer på menyen ut i fra hvilke råvarer vi har.

Hvorfor kan ikke barna spise frokost etter klokken 08.30 i barnehagen?

Vi har valgt å avslutte frokosten kl.08.30 fordi da er full aktivitet på rommene og mange barn og voksne forbereder seg på turer og aktiviteter utenfor barnehagen. Vi er også avhengig av å få vasket spiserommene og klargjøre de for lunsj. Det betyr at vi er nødt til å sette en tidsgrense for hvor lenge barna kan spise frokost i barnehagen. Blir barnet levert etter dette tidspunktet må de spise frokost hjemme. Er det spesielle grunner til at barna ikke har spist innen vi avslutter frokosten får de selvsagt mulighet til å spise frokosten sin i barnehagen.